![]() |
wincc |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
fatihpelvan
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 23.Temmuz.2010 Konum: teknisyen Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla
Konu: winccGönderim Zamanı: 23.Temmuz.2010 Saat 17:36 |
|
Merhaba Admin ben sizin satışa sundugunuz step 7 ile s7 300 ve 400 programlama- wıncc flexible programlama kitabınızdan aldım. bir çok şeyi başardım bana yardımcı oldu bir yerde takıldım yardım etmenizi istiyorum.oluşturdugum programa bir timer koyuyorum (s_pulse) bu timeri scada dan resetliyebiliyorum buna sureyi scada dangirmek istiyorum fakat girdigim deger ile plc ye ulasan deger aynı olmuyor. scada dan 15 girdigimde plc deki programda degeri 20ms olarak okuyorum yani tımer ayar zamanı 20 ms oluyor ve bu gırdıgım deger 100 un uzerını gectıgınde plc hataya gecıyor. fakat aynı timer i ----(SP) seklinde kullandıgımda sorun yok.istedigim degeri scada dan giriyorum ve plc de timer girdigim deger üzerinden calısıyor.ben bu timer in saydıgı degerı scada programında da anlık olarak gormek ıstıyorum data blok ve tag larda sorun yok ama degeri göremiyorum. bu konuda resimli anlatım verirseniz sevinirim. tsk iyi çalısmalar.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |